maandag 1 augustus 2016

Vega spiesjes voor op de BBQ en een korte vakantie update

Na een julimaand vol zon en leuke dingen ben ik er weer even met een klein receptje en een korte vakantie update...

Nu wij sinds begin dit jaar minder vlees eten stonden we ook bij het barbecueën voor de uitdaging om dit voortaan af te wisselen met vegetarische gerechtjes. Deze spiesjes die ik maakte met een vleesvervanger vielen hierbij alvast goed in de smaak :)


Wat heb je nodig?

Voor 4 à 6 spiesjes:

- 8 à 12 vegetarische balletjes (Vivera, deze zijn e-nummer vrij)
- 1/2 rode paprika
- 1 kleine ui
- olijfolie
- (Italiaanse) kruiden
- satéstokjes


Hoe maak je het?

Leg de satéstokjes even in een bakje met water en snij de paprika en de ui in grove stukken. Rijg de balletjes met de stukjes groenten ertussen aan de spiesjes en besmeer alles met een kwastje met wat olijfolie. Bestrooi de spiesjes met kruiden naar smaak en leg ze op de barbecue tot ze een mooi grillkleurtje hebben maar niet langer dan nodig want dan worden de balletjes te droog.


In plaats van met vega balletjes kun je de spiesjes ook maken met champignons als vleesvervanger maar wij vonden deze versie het lekkerst ;)


Behalve barbecueën deden we nog veel meer leuke dingen in onze vakantie. Zo gingen we o.a een paar dagen naar Berlijn met de meiden wat erg geslaagd was, leuke (en duurzame) stad!


En we haalden een aantal keer de grootste lekkerste kersen die ik ooit heb gegeten rechtstreeks bij een kersenkwekerij. Ook vierden we de 50e verjaardag van manlief wat erg gezellig was :)


We hebben er nu twee weken vakantie opzitten en deze maand volgen er nog eens twee weken. Ik zal voorlopig dus nog weinig achter de computer te vinden zijn, zeker als het mooi weer blijft waar we natuurlijk op hopen!

2 opmerkingen:

 1. Lekker! Ik las gisteren je blog. Vanmorgen bij de Albert Hein gekeken naar de Vivera balletjes maar ze hebben twee soorten. De e-nummer vrije hadden ze bij ons niet. (op de site van Vivera staan twee soorten, zonder e-nummers en met dus dat was ook een andere verpakking met groen).

  Waar heb jij ze gekocht?

  Gefeliciteerd met je man!

  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Anita!

   Ik heb de balletjes bij Nettorama gekocht. Ook even op de site gekeken en zag dat er idd nog een andere, biologische variant is. Ook niet verkeerd lijkt me? Als je op een product klikt voor meer informatie staat er ook bij waar het verkrijgbaar is ;)

   Verwijderen