donderdag 12 mei 2016

Tropische smoothiebowl

Deze smoothie drink je niet met een vrolijk gekleurd rietje uit een glas maar lepel je lekker naar binnen zoals een kommetje soep, de topping maakt hem helemaal af en geeft je meteen ook wat te kauwen :)Wat heb je nodig?

Voor 1 persoon:

- 1 rijpe (bevroren) banaan
- handje (bevroren) mangoblokjes
- kopje kokosmelk

- 1 gedroogde abrikoos
- paar (ruwe) amandelen
- wat kokossnippers


Hoe maak je het?

Pureer het fruit samen met de kokosmelk in een blender of keukenmachine en schenk dit in een kom. Snij de abrikoos in stukjes en hak de amandelen grof, verdeel dit samen met de kokossnippers over de smoothie en dan... lepelen maar!

Ik liet me voor het maken van deze smoothiebowl inspireren door het boek van de Groene Meisjes al maakte ik er zelf een totaal andere versie van, je kunt er dan ook alle kanten mee op zowel qua smoothie als qua topping.


Dit boek laat zien dat duurzaam eten, reizen, wonen en leven helemaal niet saai is, ik word er zó vrolijk van! Helaas is het momenteel al bijna uitverkocht en komt er geen herdruk, je kunt ook een kijkje nemen op www.degroenemeisjes.nl


Tip: heb je een (te) rijpe banaan op de fruitschaal liggen waar je nu even niks mee kunt? Verwijder dan de schil, snij in stukken en leg in een diepvrieszakje in de vriezer. Zo kun je hem later gebruiken in deze of een andere heerlijke smoothie. Als je niet zeker weet of je blender zulke harde stukken aankan laat 'm dan eerst een beetje ontdooien ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen