vrijdag 8 april 2016

Rocky roads met trail mix

De trail mix die ik laatst maakte is hier echt een favoriete snack geworden en ook pure chocolade eten we momenteel graag. En als je die twee combineert dan eet je helemaaaaal je vingers mee op!Wat heb je nodig?

Voor 2 personen:

- 100 gram pure chocolade
- 100 gram trail mix, klik hier voor het recept

De amandelen die als vulling door de chocolade gingen heb ik eerst wat kleiner gehakt want dat eet makkelijker, die voor de garnering heb ik heel gelaten want dat ziet er mooier uit.


Hoe maak je het?

Breek de chocolade in stukjes en smelt deze au bain-marie. Meng er dan ongeveer 3/4 deel van de trail mix doorheen tot alles bedekt is met een laagje chocolade. Stort dit mengsel op een stukje bakpapier, dit kun je eventueel ook in een klein rechthoekig schaaltje leggen. Verdeel dan de overgebleven mix over het mengsel en druk dit een beetje aan.


Laat de chocoladeplak weer helemaal hard worden, als je ongeduldig bent kun je dit versnellen door hem in de koelkast te zetten. Verdeel dan de plak in stukjes, ongeveer ter grootte van pindarotsjes. Omdat chocolade die gesmolten is geweest wat zacht blijft bewaar ik rocky roads altijd in een bakje in de koelkast. Klik hier voor een variant met abrikozen, ook lekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten