donderdag 14 januari 2016

Groene smoothie met spinazie en mango

Tijdens de wintermaanden probeer ik altijd wat extra groenten en fruit binnen te krijgen, dit doe ik o.a door regelmatig een smoothie te drinken. Dit recept bevat naast drie stuks fruit ook nog eens een portie spinazie en nee, dat is niet vies. De fruitsmaken overheersen en de spinazie gaat eigenlijk ongemerkt mee naar binnen maar zorgt wel voor extra power!



Wat heb je nodig?

Voor 1 groot glas:

- 1 flinke (pers)sinaasappel
- 1 rijpe banaan
- 4 spinazieblokjes uit de diepvries
- handje mangoblokjes uit de diepvries
- blender of keukenmachine

Als je niet zeker weet of je blender de harde diepvriesblokjes aan kan laat deze dan eerst een beetje ontdooien. Zelf gebruik ik bij voorkeur m'n magimix keukenmachine voor dit soort smoothies, het grote metalen mes in combinatie met de blendermix zorgt ervoor dat alles perfect vermalen en gemengd word :)


Hoe maak je het?

Pers de sinaasappel uit en doe het sap én het vruchtvlees (zonder pitjes) in de blender. Breek de banaan in stukken en voeg die samen met de bevroren spinazie- en mangoblokjes toe. Blend tot alles goed vermalen is en je een mooie egale smoothie hebt.


In plaats van met mango maak ik deze smoothie ook vaak met het sap van twee sinaasappels, het sap van een halve citroen, de banaan en de spinazieblokjes. Is ook erg lekker!

3 opmerkingen:

  1. Lekker! Ga er nu direct ook ééntje maken met spinazie. Dochterlief vind dat ook lekker :).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mijn oudste dochter ook maar de jongste moet hier niks van hebben ;)

      Verwijderen
  2. Zo'n smoothie is echt heerlijk! In Delft hebben ze ook van die lekkere drankjes!

    BeantwoordenVerwijderen