vrijdag 18 december 2015

Kerstgranola

Minstens één keer per maand maak ik een pot granola, ik vind het heerlijk met yoghurt, honing en soms ook nog wat vers fruit erbij als ontbijt. Toevallig was de pot weer leeg toen ik in de nieuwe Allerhande een recept voor kerstgranola zag staan, deze moest ik natuurlijk meteen maken!

Ik heb het recept en de werkwijze een klein beetje naar eigen wens aangepast maar omdat deze granola toch weer anders is geworden als die van mijzelf voeg ik 'm graag toe aan mijn blog. Behalve erg lekker is hij namelijk ook nog eens supergezond, en dat natuurlijk niet alleen met kerst ;)


Wat heb je nodig?

- 200 gram havermout
- 175 gram ongezouten notenmix, grof gehakt
- 100 gram (witte) quinoa
- flinke scheut honing
- flinke scheut zonnebloemolie
- kaneel naar smaak
- 50 gram pure chocolade, grof gehakt
- 1 bakje superfruitmix van 150 gram (gojibessen, moerbeien, incabessen, cranberries en kokos, Aldi)


Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht). Meng de havermout, noten, quinoa, kaneel, honing en zonnebloemolie goed door elkaar tot het mengsel overal licht vochtig is. Zelf doe ik dit altijd in een grote ovenschaal waar ik de granola ook in bak maar je kunt het mengsel ook verdelen over een bakplaat met bakpapier.

Rooster de granola in de oven in ongeveer 30 minuten goudbruin en knapperig, schep regelmatig om. Laat hem eerst helemaal afkoelen en meng er dan pas de chocolade en fruitmix doorheen. Bewaar de granola in een grote goed afsluitbare pot, of verdeel hem over twee kleinere potten zodat je er ook een kado kunt geven :)


Dit was mijn laatste receptje voor 2015, ik wens iedereen hele gezellige en smakelijke feestdagen en graag tot volgend jaar!

1 opmerking:

  1. Heerlijk met quinoa, hier favoriet. Pof het vaak in een koekenpan maar zo kan natuurlijk ook, net zo makkelijk eigenlijk.

    Ook fijne en dagen met elkaar!

    BeantwoordenVerwijderen