donderdag 6 augustus 2015

Make & Bake chocolate chip cookies

Voor moederdag kreeg ik deze leuke pot met koekjesmix kado van mijn jongste dochter. Op een regenachtige ochtend tijdens deze vakantie besloten we dat het tijd was om de koekjes maar eens te gaan bakken en proeven. Het enige wat we nog toe moesten voegen aan de mix was 100 gram boter en 1 eigeel, dat heb ik altijd wel in huis dus we konden meteen aan de slag :)
We hebben de bereidingswijze zoals vermeld op de pot aangehouden maar de stukjes chocolade hebben we eerst uit de pot gehaald en even apart gezet. Daarna hebben we de suiker en de bloem samen met de boter en het eigeel met de handmixer met deeghaken goed door elkaar gemixt, toen de chocolade er pas door geschept en het deeg met de hand verder gekneed. Op deze manier gingen de stukjes chocolade niet kapot en konden we het deeg beter kneden want dat was wel wat aan de droge kant. We vonden de hoeveelheid chocolade ook best groot dus we hebben er maar ongeveer 2/3 deel van gebruikt. 


Na het bakken waren de koekjes nog erg zacht maar nadat ze waren afgekoeld waren ze perfect, knapperig van buiten en "chewy' van binnen. Zoet waren ze ook meer dan genoeg dus we waren blij dat we niet alle chocolade erin gestopt hadden, in elk koekje zaten alsnog genoeg stukjes. De overgebleven chocoladestukjes hebben we natuurlijk niet weggegooid, nee... die gaan de volgende keer lekker in een cake of cupcakes :) Omdat ik eigenlijk nooit meer koekjes bak nu de meiden al bijna volwassen zijn was dit extra leuk om weer een keer te doen, een geslaagd kadootje dus! Deze potten met koekjesmix zijn in twee smaken verkrijgbaar bij de HEMA, op het internet zijn ook veel ideeën te vinden om zelf zo'n leuke pot in elkaar te knutselen ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen