vrijdag 14 augustus 2015

Kleine vispakketjes voor op de BBQ

Wij hebben deze zomer weer heel wat vlees gebakken op de BBQ en voor de afwisseling zijn we ook een beetje gaan experimenteren met vis. Onze oudste dochter kwam met het idee om kleine vispakketjes te maken nadat ze die bij iemand had gegeten en ze daar erg lekker vond. Ik liet haar daarom zelf d'r gang gaan in de keuken en daar kwam dit heerlijke receptje met een Italiaans tintje uit voort :)



Wat heb je nodig?

Voor 6 pakketjes, bijgerecht

- 2 verse kabbeljauwfilets
- handje Italiaanse roerbakmix of wat fijngesneden groenten zoals tomaat, prei, paprika en/of courgette
- Italiaanse kruiden
- versgemalen peper & zeezout
- olijfolie
- 6 royale stukjes aluminiumfolie


Hoe maak je het?

Snij de kabbeljauwfilets in 3 gelijke stukken en leg deze elk in het midden op een stukje folie. Verdeel er wat groenten omheen (mag iets meer zijn als op de foto) en bestrooi de vis met de kruiden, peper & zout naar smaak. Besprenkel met wat olijfolie en vouw de pakketjes dicht. 


Leg de pakketjes (aan de buitenkant) op de BBQ. Controleer als ze koken, dat is na zo'n 10-15 minuten, of de vis gaar is. En dan openvouwen en smullen maar!


Variatie is volop mogelijk met dit recept, gebruik bijvoorbeeld stukjes zalmfilet i.p.v kabbeljauw. Of maak pakketjes met allebei als je met meer personen bent, een verrassing wat er dan in zit! Ook met de kruiden kun je meerdere kanten op, (verse) dille doet het altijd goed bij vis of gebruik gewoon viskruiden. Een partje citroen maakt het pakketje helemaal af :)

2 opmerkingen:

  1. Heerlijk! Vispakketjes maak ik wel eens uit de oven maar zo op een barbecue nog nooit gedaan hoewel het me erg lekker lijkt. Lekker recept!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je! Ik heb ze juist nog nooit in de oven gemaak maar ga dat zeker ook eens proberen :)

      Verwijderen