donderdag 2 juli 2015

Appel-komkommerwater met basilicum

Vorig jaar maakte ik al 2 x water met een smaakje en met de tropische temperaturen die we momenteel ook weer hebben voeg ik daar graag nóg een lekkere verfrissende dorstlesser aan toe. De basilicum vond ik verrassend lekker in deze variant, net zo fris als munt maar toch weer een keer wat anders. En, hoewel het plantje nog steeds niet echt hard wil groeien, hij is afkomstig uit m'n AH moestuintje :)

 

Wat heb je nodig?
 
Voor 1 groot glas:
 
- kwart appel
- stukje komkommer van 4 cm.
- 2 grote basilicumblaadjes
- gekoeld koolzuurhoudend water
 
 
Hoe maak je het?
 
Was de appel en de komkommer en snij ze in parten. Stop ze in een groot glas en vul dit voor de helft met koolzuurhoudend water, vul dat aan met kraanwater. De bubbeltjes maken het drankje net wat frisser maar je kunt natuurlijk ook alleen gekoeld kraanwater gebruiken als je dat lekkerder vind. Voeg de basilicumblaadjes toe en kneus alles even met een rietje of stampertje om de smaken vrij te laten komen. En dan...lekker koud opdrinken en daarna de stukjes appel en komkommer opeten!
 
 
Als je met meerdere personen bent zijn deze recepten voor water met een smaakje ook erg leuk om te maken in een grote kan of limonadetap die je deze zomer ook veel ziet. Pas dan uiteraard wel even de hoeveelheid smaakmakers aan ;)
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten