zaterdag 7 februari 2015

Three colors chocolate mint bark

Een hele mond vol hè die naam? Het zijn dan ook twee verschillende recepten van de blog van Marlon waar ik zelf weer een nieuw recept van heb gemaakt. Dit viel zó goed in de smaak dat ik mijn versie ook graag met jullie wil delen. Dat mijn blog vandaag precies 1 jaar oud is maakt dit ook nog eens extra leuk :)Wat heb je nodig?

- 100 gram pure chocolade
- 50 gram melk chocolade
- 50 gram witte chocolade
- handje pepermuntkussentjes
- beetje cacaopoeder


Hoe maak je het?

Bekleed een (oven)schaaltje met bakpapier en breek de pepermuntkussentjes in stukjes. Smelt de pure chocolade au-bain marie en meng de stukjes pepermunt erdoor. Doe dit in de schaal en smeer zo glad mogelijk uit. Laat afkoelen in de koelkast.


Smelt dan de melkchocolade en smeer die uit over het mengsel, laat even afkoelen maar hij moet wel vloeibaar blijven. Smelt als laatste de witte chocolade en giet die over de melkchocolade, meng die twee met een satéprikker (of vork) door elkaar. Strooi als laatste een beetje cacaopoeder met een strooier of zeefje over de chocolade. 

Laat het geheel hard worden in de koelkast. Til dan de chocoladereep uit de schaal  en "breek" hem met een scherp mes op een snijplank in stukken, pas hierbij op voor je vingers want de pepermuntkussentjes zijn vrij hard!


Ook voor het opeten geld: pas op voor je vingers. De 3 verschillende smaken chocolade in combinatie met de frisse pepermunt zorgen namelijk voor een ware smaakexplosie, om je vingers bij op te eten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten