zondag 11 januari 2015

Rocky roads met abrikozen

Oftewel luxe pindarotsjes want daar vind ik ze op lijken. Ik vond dit idee in Boodschappen magazine onder het motto "Noten om van te snoepen" en dat mag want zo ongezond is deze snack niet, tenminste... als je niet de hele badge in één keer opeet want deze rocky roads zijn ook weer gevaarlijk lekker!



Wat heb je nodig?

Voor 4 personen:

- 200 gram pure chocolade
- 100 gram gedroogde abrikozen (zonder pit)
- 100 gram pinda's

Ik heb gezouten pinda's gebruikt want dat geeft een lekker contrast tussen zoet & zout. Je kunt natuurlijk ook ongezouten pinda's nemen of variëren met noten die je lekker vind.


Hoe maak je het?

Leg een plaat (b.v een snijplank) klaar met bakpapier.

Laat de abrikozen even wellen in warm water. Hak ondertussen de pinda's grof en smelt de chocolade au bain-marie. Snij de gewelde abrikozen in kleine stukjes en meng samen met de pinda's door de gesmolten chocolade. Spreid het mengsel uit op het bakpapier en laat dit helemaal hard worden.


Als de chocolade goed is uitgehard kun je de plak in stukken breken en dan... snoepen maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen