dinsdag 18 november 2014

Stoofpeertjes

"Het ruikt hier naar kerstmis" zei mijn dochter toen deze stoofpeertjes op stonden. En ja, daar had ze helemaal gelijk in en het smaakte ook zo. Wij hebben dit recept van Allerhande dan ook alvast goedgekeurd voor de komende feestdagen :)Wat heb je nodig?

Voor 4 personen:

- 1 kilo Gieser Wildeman peren
- 1 citroen
- 250 ml. rode wijn
- 75 gram suiker
- 1 kaneelstokje
- 3 kruidnagels

En optioneel: 1 laurierblaadje


Hoe maak je het?

Boen de citroen schoon en rasp er met een dunschiller 3 reepjes van de gele schil af. Schil de peren met een scherp mesje van boven naar beneden, laat de steeltjes eraan zitten. Snij er aan de onderkant een stukje af zodat je ze straks mooi rechtop kunt zetten, dit staat extra feestelijk op tafel :)

Leg de peertjes in een ruime pan en giet de wijn erbij. Vul aan met water tot de peertjes net onder staan. Voeg de citroenschillen, suiker, kruidnagels en het kaneelstokje toe en breng aan de kook.


Laat de peertjes stoven tot ze gaar zijn maar laat ze niet helemaal tot moes koken. Bij mij waren de peertjes na anderhalf uur precies goed. Lekker als bijgerecht of met een bolletje ijs en/of toefje slagroom als toetje. En dat natuurlijk niet alleen met kerst ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten