zaterdag 11 oktober 2014

Herfstgroentepannetje

Aardappelen met groente en vlees vind ik op z'n tijd ook erg lekker en zo'n maaltijd hoeft helemaal niet saai te zijn. Voor dit gezellige groentepannetje gebruikte ik groenten van het seizoen en door die te roerbakken blijven ze lekker een beetje knapperig. De kerrie geeft ze wat pit en ruikt bovendien heerlijk in combinatie met ui en spitskool!



Wat heb je nodig?

Voor 4 personen, bijgerecht

- 1 zak gesneden spitskool of 1 kleine spitskool, in reepjes van 1 cm.
- 1 ui
- halve winterpeen
- 1 theelepel kerriepoeder


Hoe maak je het?

Pel en snipper de ui en schrap en rasp de winterpeen grof. Fruit in een wok de ui met het kerriepoeder. Voeg de spitskool toe en roerbak dit ongeveer 10 minuutjes. Voeg dan de winterpeen toe en roerbak dit nog even mee. Breng de groenten verder op smaak met peper & zout en serveer ze in cocottes (mini pannetjes). Gewoon op je bord scheppen kan natuurlijk ook ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen