maandag 29 september 2014

Verjaardagsbaksels

Als kind kon ik nooit wachten tot ik jarig was, nu mag het van mij allemaal wel wat minder snel gaan. Toch ontkwam ik er ook dit jaar niet aan en ben ik weer gewoon een jaartje ouder geworden ;) Een van de leuke dingen daarvan was dat ik nu eindelijk eens de perentaart kon bakken die ik een aantal maanden geleden al had gevonden op Brenda Kookt, perfect voor deze tijd van het jaar!


Ik heb me bijna helemaal aan Brenda's recept gehouden, het enige wat ik heb weggelaten is het amandelschaafsel. In plaats daarvan heb ik de taartpunten vlak voor het serveren afgemaakt met een toefje slagroom met daarop nog wat chocoladekrullen uit de Heel Holland Bakt lijn die nu tijdelijk verkrijgbaar is bij AH. Ook het rooster waar de taart op staat komt daar vandaan ;)

 
Hoewel de taart heerlijk rook en er ook mooi uitzag vond ik de smaak ietwat tegenvallen, hij was een beetje aan de droge kant. Het beslag was ook wel vrij stug, achteraf gezien had ik er mischien een scheutje melk bij moeten doen (tip van mijn moeder, onthouden voor de volgende keer) Ondanks dat was de taart binnen no time op, tijd voor een hapje en een drankje!Naast de gebruikelijke nootjes, chips en toastjes had ik ook dit lekkere bladerdeeghapje gemaakt. Ik sneed de plakjes in vieren, vulde ze met geitenkaas, honing en tijm, bestreek ze met eigeel en bakte ze 15 minuutjes in een voorverwarmde oven (200 graden).


Voor het serveren heb ik ze nog even opgewarmd en wie geluk had trof een hapje met de vulling er nog in want bij sommige exemplaren was het er een beetje uitgelopen. Dit mocht de pret niet drukken, ze vielen goed in de smaak en zijn wat mij betreft dan ook voor herhaling vatbaar!

Al met al heb ik een leuke dag gehad waarbij ik best wat tijd in de keuken heb doorgebracht (ik maakte ook nog een pan heerlijke zoete aardappelsoep) maar ook daar heb ik van genoten. Nu nog even lekker nagenieten van de bloemen, kadootjes, kaartjes en berichtjes :)

 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten