dinsdag 12 augustus 2014

Spaghetti bolognese

Na de vele BBQ's, maaltijdsalade's en stokbroden van de afgelopen tijd hadden wij wel weer eens zin in een lekker dampend bordje pasta! Samen met mijn jongste dochter dook ik de keuken in om haar favoriete pastasaus zelf te maken. Het is iets meer werk maar wel veel lekkerder dan uit een potje of zakje ;)



Wat heb je nodig?

Voor 4 personen, hoofdgerecht:

- 400 gram rundergehakt
- 1 winterpeen
- 1 ui
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 blik tomatenblokjes
- 100 ml. runderbouillon (of rode wijn)
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- 1 theelepel suiker
- peper & zout
- spaghetti

En voor de liefhebbers: 2 teentjes knoflook


Hoe maak je het?

Schrap de winterpeen en snij hem in stukken. Pel de ui en snij die ook in stukken. Hak de peen, ui en evt. knoflook fijn in een keukenmachine of met een hakmolentje.


Verhit wat boter (of olijfolie) in een pan en fruit de fijngehakte groenten ongeveer 5 minuten. Voeg het gehakt toe en bak het een paar minuten mee. Roer de tomatenpuree, tomatenblokjes, bouillon, kruiden en suiker erdoor. Breng op smaak met peper & zout en leg een deksel op de pan. Laat de saus 25 minuten pruttelen, roer af en toe even goed door.


Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de spaghetti bolognese met geraspte (Parmezaanse) kaas.

Buon appetito!


Dit recept is afkomstig uit weekblad Vriendin en komt aardig in de buurt van het authentieke Italiaanse recept voor bolognesesaus. Wij vinden hem zo al lekker maar wil je nog meer "la cucina Italiana" voeg dan een stengel bleekselderij toe aan de groenten en 100 gram fijngesneden spek (pancetta) aan het gehakt ;)


2 opmerkingen:

  1. Dank je wel voor je leuke berichtje op mijn blog! De spaghetti bolognese is hier favoriet! Ik vind het altijd leuk om te zien dat iedereen hem toch weer anders maakt. Wij voegen inderdaad altijd wat bleekselderij toe, een beetje nootmuskaat en soms wat rode wijn :-).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hier ook weer gemaakt vandaag. Met als eigen touch Griekse kruiden, laurier en rode wijn. Ohja, met bleekselderij ook. Heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen