zaterdag 23 augustus 2014

Appel-perzik crumble

Helaas lijkt de zomer zo'n beetje voorbij te zijn maar daardoor kreeg ik vorig weekend wel zin om weer eens iets lekkers te bakken, een crumble want dat stond hoog op mijn lijstje om eens uit te proberen. Na een beetje aanrommelen met boter, bloem en suiker kwam dit recept eruit, een toetje om je vingers bij op te eten maar bij de koffie of thee smaakt deze crumble ook prima!



Wat heb je nodig?

Voor 4 personen, nagerecht:

- 1 flinke appel
- 2 (bos)perziken
- 1 flinke theelepel kaneel
- 125 gram zelfrijzend bakmeel
- 125 gram koude boter, in kleine blokjes
- 75 gram donkere basterdsuiker
- snuf zout
- kleine ovenschaal


Hoe maak je het?

Begin met het invetten van de ovenschaal en verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht)

Schil en snij het fruit in blokjes en meng die in de ovenschaal met de kaneel.



Kneed in een kom het bakmeel, de boter, suiker en zout met je vingertoppen tot een kruimelig deeg. De kunst is om niet te lang te kneden, het deeg mag zelfs nog iets kruimeliger zijn als op de foto ;)


Verdeel het kruimeldeeg over het fruit en zet de crumble 25-30 minuten in de oven tot de bovenkant krokant is en het fruit lekker zacht. Lauw-warm smaakt de crumble het allerlekkerst, ook lekker met een toef slagroom of een bolletje ijs erbij :)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen