zaterdag 24 mei 2014

Homemade ice tea

Ik ben een theeleut en ook de koude variant vind ik lekker, zeker op warme dagen zoals we op dit moment hebben. Mijn meiden zijn er ook gek op dus er gaan hier aardig wat pakken doorheen. Daarom ben ik zelf maar eens aan de slag gegaan met theezakjes en ijsblokjes.

De eerste poging mislukte, ik had groene thee gebruikt en die veel te lang laten trekken met een bittere smaak als resultaat. Met gewone zwarte thee, honing en citroen lukte me het de tweede keer wel, en zonder de chemische bijsmaak die veel merken hebben vond ik 'm eigenlijk nog lekkerder ook!

Zwarte ijsthee met citroen en honing

Wat heb je nodig?

Voor 1 kan:

- 1 liter water
- 2-3 theezakjes naar smaak
- ijsblokjes

En om op smaak te brengen bijvoorbeeld schijfjes citroen, limoen, honing, muntblaadjes enz...

Hoe maak je het?

Schenk 1 liter gekookt water in een hittebestendige theepot en hang de theezakjes erin. Laat de thee ongeveer 15 minuten trekken, hij moet sterker zijn dan normaal omdat er later nog ijsblokjes bij gaan, maar als je hem langer laat trekken word hij bitter.

Verwijder de theezakjes en laat de thee eerst buiten de koelkast afkoelen. Als je suiker of honing toe wil voegen om hem zoeter te maken doe dit dan als de thee nog warm is zodat het goed kan smelten.

Schenk de afgekoelde thee in een kan en breng verder op smaak met bijvoorbeeld schijfjes citroen, limoen of muntblaadjes. Laat in de koelkast verder afkoelen en serveer koud, en liefst zo vers mogelijk, met ijsblokjes.



Wil je graag ice tea maken met groene thee?

Laat dan het water eerst even staan voordat je de theezakjes erin hangt en laat maximaal 3 minuten trekken om een bittere smaak te voorkomen, op deze manier is het me uiteindelijk toch gelukt om lekkere groene ijsthee te maken :)

Groene ijsthee met limoen en munt

Het recept voor de groene ijsthee is afkomstig uit Het voedselzandloper kookboek van Pauline Weuring


2 opmerkingen:

  1. Wat leuk dat ik je via instragram vind terwijl je mij wel al volgt...slordig van me dat ik het niet gemerkt heb..sorry Barbara.
    Ik blijf je nu ook gezellig volgen hoor, hou (ook) wel van lekker eten en koken.
    Kan ik je alleen volgen via bloglovin'?
    Dan doe ik dat hoor ;)

    Lieve groet en tot snel weer, MJ

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Geeft niks hoor Marie-Jose, leuk dat je mijn blog nu ook gevonden hebt en wil volgen! Kan idd via bloglovin', zelf volg ik je via de leeslijst ;)

      Groetjes Barbara

      Verwijderen