zaterdag 29 maart 2014

Rocky road fudge dark peppermint

Je ziet het op veel foodblogs voorbij komen; rocky road fudge. Ik maakte het een aantal maanden geleden ook al eens en mijn dochter vond het toen het lekkerste wat ze ooit had gegeten. De basis voor deze zachte chocoladeblokjes is een blikje gecondenseerde melk, dit zorgt voor het fudge effect en kun je dus niet vervangen door gewone melk. Met de chocolade en de vulling kun je wel volop variëren.

Ik koos deze keer voor zachte pepermuntkussentjes als vulling nadat ik dit zag bij Marlon, alleen ik gebruikte er pure chocolade bij. Dit zorgde voor een heerlijk contrast, de smaak is te vergelijken met die van After Eight.



Wat heb je nodig?

- 1 blikje gecondenseerde melk 
- 350 gram (pure) chocolade
- 200 gram dessert mints

Gecondenseerde melk vind je in de supermarkt bij de koffiemelk of bij de Aziatische producten.


Hoe maak je het?

Bekleed een ovenschaal met bakpapier of vershoudfolie. Breek de chocoladerepen en de dessert mints in stukjes.

Giet de gecondenseerde melk in een pannetje en laat dit op laag vuur warm worden, roer regelmatig zodat het niet aanbrand. Als de melk warm is laat je de chocolade al roerende en in gedeeltes smelten in de melk, het mengsel word steeds dikker en plakkeriger.

Als alle chocolade is gesmolten neem je de pan van het vuur en roer je de stukjes pepermunt erdoor. Giet het mengsel over in de ovenschaal, strijk het uit tot een grote plak en druk het goed aan zodat de vulling vast komt te zitten in de chocolade.


En nu komt het moeilijkste... wachten tot je kan proeven! Twee uur heeft het minimaal nodig om op te stijven in de koelkast, daarna kun je het in blokjes snijden.


Ik bewaarde de rocky road blokjes in de koelkast maar haalde er steeds een paar uit want ze zijn het lekkerst op kamertemperatuur!


Nog even voor als je een andere smaak wil maken:

- De basis voor rocky road fudge is altijd 1 blikje gecondenseerde melk en 350 gram chocolade bijvoorbeeld puur, melk of wit of een combinatie daarvan. Ga met witte chocolade voorzichtig te werk want dat brand wat sneller aan.

- Als vulling kun je echt van alles gebruiken bijvoorbeeld noten of rozijnen maar ook snoepgoed zoals maltesers of mini marshmallows of een combinatie daarvan. Zorg wel dat je voldoende vulling gebruikt anders heb je alleen maar fudge en de combinatie met de vulling maakt het juist zo lekker.

Een recept om lekker mee te experimenteren dus!

3 opmerkingen:

  1. Lijkt me lekker! Ook niet zoveel werk toch? Ook niet onbelangrijk. :p

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat valt idd wel mee, het wachten duurt het langst en eigenlijk is het de volgende dag pas echt fudge en dus nog lekkerder!

      Verwijderen
  2. Is ook heerlijk met pure chocolade. Ik heb er al heel veel verschillende varianten opgemaakt, elke keer weer lekker. Wat leuk dat je mijn blog hebt aangehaald, dankjewel!

    BeantwoordenVerwijderen