Pagina's

maandag 24 maart 2014

Courgettesoep met zalmsnippers

Soep met slagroom en gerookte zalm, kan het nog lekkerder? Ik maakte deze soep van Allerhande vorig jaar met Pasen en sindsdien heeft mijn moeder me al meerdere keren om het recept van "die groene soep" gevraagd. Ik vind het geen straf om de soep nogmaals te maken én te eten dus op speciaal verzoek volgt hier het recept voor dit heerlijke soepje!



Wat heb je nodig?

Voor 4-6 personen:

- 2 courgettes
- 1 flinke ui
- 1 liter bouillon (groente of tuinkruiden)
- 125 ml. slagroom
- peper & zout
- 100 gram gerookte zalm in snippers


Hoe maak je het?

Pel en snipper de ui en snij de courgettes in blokjes. Fruit de ui in wat boter in een (ruime) soeppan. Voeg de courgetteblokjes toe en bak die even mee. Schenk de bouillon erbij en breng de soep aan de kook.


Laat de courgetteblokjes in 10 minuten gaar koken en pureer dan de soep met een staafmixer. Roer de slagroom door de soep en breng op smaak met peper & zout. Serveer de soep met de zalmsnippers, lekker met nog wat dille er overheen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten