donderdag 20 februari 2014

Witlofsalade met mandarijnen en spekjes

Een salade die hier regelmatig op tafel komt is deze witlofsalade. Ooit kwam ik op het idee om mandarijnen en spekreepjes door de witlof te doen en dat viel zo goed in de smaak dat ik het ben blijven doen. Later zijn daar nog de rozijnen en het ei bijgekomen om de salade helemaal af te maken. Soms maak ik de salade met verse mandarijnen maar uit blik zijn ze zoeter en dat vinden wij in deze salade lekkerder.



Wat heb je nodig?

Voor 4 personen, bijgerecht

- 2 flinke stronken witlof
- 1 blikje mandarijnen op siroop
- 1 (enkel) pakje gerookte spekreepjes
- handje rozijnen
- 1 of 2 hardgekookte eieren
- flinke eetlepel mayonaise
- snufje peper & zout
- bieslook

Hoe maak je het?

Bak de spekreepjes in een droge koekenpan knapperig en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Snij de witlof in de lengte doormidden, verwijder de harde kern en snij in de beide helften in smalle boogjes. Was de witlof in een vergiet en laat even uitlekken. Roer de mayonaise door de nog wat vochtige witlof, hierdoor verdunt de mayonaise vanzelf tot een dressing. Breng op smaak met een snufje peper & zout.

Laat de mandarijnen even uitlekken en meng door de witlof, voeg ook de spekreepjes en de rozijnen toe en meng alles nog even goed door elkaar. Garneer tenslotte de salade met het hardgekookt ei en strooi er wat bieslook overheen.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen