zondag 16 februari 2014

Soep met een hoedje

Ik ben gek op soep maken en had dit idee al een tijdje op mijn lijstje staan. Je kunt dit met allerlei soorten soep doen, omdat het mij nu meer om het hoedje ging dan om de soep heb ik gekozen voor een super simpel maar smakelijk uiensoepje. Het fijne van dit recept is dat je de ingrediënten meestal wel in huis hebt en dat je op een makkelijke manier iets leuks op tafel kan zetten!Wat heb je nodig?

Voor 4 kommen, voor de soep

- 2 flinke uien
- 1 liter rundvleesbouillon
- peterselie of tijm
- peper & zout

Voor de hoedjes

- 4 plakjes bladerdeeg
- 1 eidooier
- geraspte kaas
- ovenvaste soepkommen of mini oven pannetjes (cocottes)


Hoe maak je het?

Pel de uien en snij ze in ringen. Fruit de uien in de soeppan met een beetje boter. Voeg de rundvleesbouillon toe en laat een kwartiertje zachtjes koken. Breng de soep op smaak met peper & zout en maak hem af met wat peterselie of tijm.

Ondertussen kun je het bladerdeeg vast laten ontdooien en de oven voorverwarmen op 200 graden (hetelucht). Schep de soep in de soepkommen en prik met een vork wat gaatjes in het bladerdeeg. Leg het deeg voorzichtig over de soepkommen en bestrijk met wat eigeel. Strooi als laatste wat geraspte kaas over het deeg.


Zet de soepkommen in de oven, zorg dat er wat ruimte tussen zit zodat ze niet aan elkaar vast komen te zitten. Bak de hoedjes in 10-15 minuten mooi goudbruin. Haal de soepkommen voorzichtig uit de oven en lepelen maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten