zaterdag 22 februari 2014

Homemade appelmoes

Het is iets meer werk dan een potje opendraaien maar wel veel lekkerder om zelf appelmoes te maken. Moeilijk is het niet, mijn meiden deden dit zelfs al op de kleuterschool. Dan hadden ze eerst een herfstwandeling in het bos en daarna mochten ze appelmoes maken en dat werd dan natuurlijk meteen opgesnoept. Het ruikt ook zó lekker die warme appelmoes, probeer daar maar eens vanaf te blijven!



Wat heb je nodig?

- 1 appel per persoon
- suiker
- kaneel

Ik gebruik meestal gewoon wat appels die op moeten en die vul ik zonodig aan met goudrenetten.

Hoe maak je het?

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij ze in blokjes. Breng de appelblokjes in een pan met een bodem water aan de kook. Laat de appels op laag vuur zacht worden, dit duurt ongeveer een half uurtje. Roer regelmatig en prak daarbij de appelblokjes steeds een beetje fijner.

Als de appels zacht zijn en het water verdampt is doe je de appelmoes in een schaaltje en prak je hem verder tot de gewenste structuur, ik vind het zelf lekker als je nog wat stukjes appel proeft. Je kan hem ook helemaal glad pureren met een staafmixer als je dat lekkerder vind.

Breng de appelmoes op smaak met suiker en natuurlijk een flinke snuf kaneel!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen